Vhodná literatura

 

1) Hartus, Ch. B. 1998. Jezte plevel, Volvox globator, Praha, 165 s.

2) Heil, A. 2004. Rajská zahrada – Pěstujeme jedlé vytrvalé rostliny, Přehled od A do Z, Hel, Ostrava, 144 s. ,

3) Hejný, S., Hejná, O. 1994. Kuchařka 8. Zeleninová jídla podle vyzkoušených receptů, nakladatelství Dona České Budějovice.

4) Henschel, D. 2004. Plané rostliny k jídlu, Granit, Praha, 253 s.

5) Lánská, D. 2000. Zelené koření II., Nakladatelství Lidové Noviny, s.r.o., Praha, 235 s.

6) Lánská, D. 1990. Plané rostliny v kuchyni, Artia, Praha, 159 s.

7) Lánská, D., Žilák, P. 2006. Jedlé rostliny z přírody, Aventinum, Praha, 223 s.

8) Lánská, D. 1992. Z lesa i ze zahrady – od jara do zimy, Práce, Praha, 248 s.

9) Průchová J., Průcha J. 2009. Léčivé byliny úplně jinak - bezpečněji než dosud. Pohled 21. století. Svítání.

10) Scherf, G. 2005. Plané rostliny a jejich použití v kuchyni, Pavel Dobrovský-Beta a Jiří Ševčík, Praha-Plzeň, 128 s.

11) Small, E. 2006. Velká kniha koření, bylin a aromatických rostlin, Volvox globator, Praha, 1021 s.

Steinbach, G., 1997. Lexikon užitkových rostlin, Knižní klub, Praha, 182 s.